Hij zocht daarvoor contact met een architect uit Roermond. “Die woont zelf in een wijk waar wateroverlast een thema is”, vertelt Marc. “Hij wist hoe we mogelijke schade konden minimaliseren en heeft ons onder meer geholpen met het uitkiezen van materialen.”
Eventuele wateroverlast
De keuze voor de alternatieve bouwstijl komt natuurlijk niet uit het niets. De plek waarop Marc zijn huis bouwde, staat in een gebied dat aangewezen kon worden voor waterberging. Er lagen plannen voor het bouwen van een dijk met een kering. Mocht het water in Den Bosch te hoog komen te staan, kon een schuif worden opengezet. Daardoor zou een gebied van twintig kilometer tussen Gennep en Mook onder water komen te staan.
“Voor deze locatie zou dat betekenen dat we 1,6 tot 2 meter water in huis zouden kunnen krijgen”, vertelt Marc. De plannen voor de dijk met de kering zijn van de baan. De gekozen bouwstijl voor zijn huis veranderde Marc niet. “Je denkt na over wat je kunt doen als je nieuw gaat bouwen. Kun je zo bouwen dat je de schade beperkt als er toch iets gebeurt? Dan doe je dat.”